czrs » kategorija » Novosti » Silverova hladovINA
enhr

Silverova hladovINA

Sretni smo što se možemo pohvaliti završetkom još jednog projekta!

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je 2014. pokrenula program Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Kroz ovaj program INA sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode. Ovo je već šesta godina kako INA sufinancira projekte kojima pridonose očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama.

Pogledajte ove predivne fotografije naših Korisnika poludnevnog boravka koji su sudjelovali u edukativnim radionicama o ekologiji, izradi sapuna i platnenih vrećica – radovi su predstavljeni na dvije izložbe koje su organizirane tijekom božićnog domjenka te druga tijekom obilježavanja Svjetskog dana pasa vodiča.
U provedbi planiranih aktivnosti uz zaposlenike Centra Silver, sudjelovali su korisnici – osobe s višestrukim oštećenjima, njihovi roditelji i volonteri.

Silverova hladovINA projekt je usmjeren širenju svijesti o važnosti zaštite okoliša i prirode, poticanju angažmana građana i jačanju svijesti javnosti o zaštiti okoliša. Ciljevi i aktivnosti projekta planirani su kako bi pri ostvarenju bili povezani u cjelinu koja promovira zaštitu okoliša te u samu provedbu uključuje osobe s invaliditetom, osobe s višestrukim teškoćama – korisnike Centra Silver i volontere.

Glavne aktivnosti obuhvatile su uređenje zelenih površina Centra Silver i Mini urbanih vrtova, te organizacija dvije izložbe radova korisnika poludnevnog boravka Centra Silver. Za provedbu uređenja zelenih površina provedena je nabava alata i biljaka, koševa za smeće te komplet drvenog stola sa klupama.

Nakon provedbe, aktivnosti projekta Silverova hladovINA, predstavljaju cjelinu koja osim vizualnog i osjetilnog opuštajućeg okruženja, osigurava prostor za igru djeci s teškoćama korisnicima programa Centra Silver, prostor za rad s budućim psima pomagačima, rad i igru štenaca i mladih pasa na socijalizaciji, druženje socijalizatora i volontera, te kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih korisnika pasa pomagača koji su tijekom obuke privremeno smješteni u centru Silver – podsjećajući da smo svi odgovorni i možemo pridonijeti zaštiti okoliša i prirode.

Silverova hladovINA ostaje mjesto druženja i učenja za sve buduće korisnike i goste Centra Silver, prilagođeno osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama, roditeljima te socijalizatorima sa mladim psima budućim psima pomagačima. #INAZelenipojas