czrs » kategorija » Novosti » Inin Zeleni pojas odabrao projekt „Silverova hladovINA“
enhr

Inin Zeleni pojas odabrao projekt „Silverova hladovINA“

 Inin Zeleni pojas odabrao projekt Silverova hladovINA“

 

Naš projekt Silverova hladovINA“ odabran je u sklopu programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2018. u organizaciji Ine (www.ina.hr/zelenipojas ).

 

U sklopu projekta „Silverova hladovINA“ Centar za rehabilitaciju Silver provest će edukaciju korisnika Programa poludnevnog boravka na temu ekologije i zaštite okoliša kroz niz edukativno-kreativnih radionica i aktivnosti hortiterapije (vrtne terapije) za osobe s invaliditetom. Provest će se nabava potrebne opreme, alata i materijala za provedbu edukativnih radionica te funkcionalno uređenje i obnova zelenih površina. Sanirat će se postojeća oštećenja na mini urbanim vrtovima te organizirati dvije izložbe radova u svrhu informiranja svih svojih korisnika, partnera, javnosti i medija o provedenim aktivnostima i važnosti brige o okolišu.

 

Radovi na projektu započet će u rujnu 2018. godine završetak projekta očekuje se u travnju 2019. godine.

 

Ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver dr.sc. Marijan Alfonzo Sesar povodom početka realizacije projekta izjavio je: „Zahvalni smo Ini što je prepoznala vrijednost našeg projekta i  pokazala senzibiliziranost za projekt socijalnog značaja kojim ćemo poboljšati kvalitetu života i osigurati stjecanje dodatnih vještina osoba s invaliditetom.“

Naš projekt Silverova hladovINA“ odabran je u sklopu Ininog programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode. U sklopu projekta, realizirat ćemo nabavu potrebne opreme, alata i materijala za provedbu edukativnih radionica te funkcionalno uređenje i obnovu svojih zelenih površina, ali i sanirati postojeća oštećenja na mini urbanim vrtovima.

#INAZelenipojas #INAHrvatska