czrs » kategorija » Novosti » STAR Institute for Sensory Processing Disorder
enhr

STAR Institute for Sensory Processing Disorder

Centar za rehabilitaciju Silver ima veliko zadovoljstvo predstaviti vam po prvi puta na ovim prostorima edukaciju senzornog procesiranja, Mentorsku razinu 1.  U Hrvatsku nam dolazi najpoznatiji svjetski Institut za poremećaje senzorne integracije STAR Institute for Sensory Processing Disorder in Denver, Colorado.  S nama će biti i stručnjakinja Mim Ochsenbien direktorica edukacije i sukreatorica programa.

Ovaj intenzivni četverodnevni tečaj doprinosi Vašim temeljnim znanjima o senzornoj integraciji s informacijama o povezanosti između senzornog procesiranja, regulacije i odnosa. STAR Institut šalje dva klinička stručnjaka koji će predstaviti STAR PROCESS model terapije koji kombinira senzornu integraciju, DIR/Floortime principe i razumijevanje regulacije kako bi se kreirao jedinstven i snažan terapijski pristup za djecu.

Za vrijeme tečaja ćemo raspravljati o najnovijim alatima za procjenu senzornog procesiranja. Kako direktno surađivati s roditeljima radi postizanja najboljih rezultata i kako konstruirati sveobuhvatnu podršku za kvalitetniji život korisnika. Kako im olakšati život u obiteljima te kako u školama olakšati djeci koristeći A SECRET klinički alat (razvijen od strane DR. Lucy Jane Miller).

Na raspolaganju će biti prevoditelj za hrvatski jezik. Edukacija se održava u Zagrebu od 9.12.2019. do 12.12.2019. godine.

Za dodatne informacije i registraciju molimo Vas posjetite https://members.spdstar.org/event/level1-croatia za više informacija ili za registraciju.

Registraciju možete izvršiti i na link 

https://docs.google.com/forms/d/1Jy1kAs3Ki3GfOFyc_3uvqNar9l2HnD344-sz0fQQkhs/viewform?edit_requested=true

 

Nadamo se da ćete iskoristiti ovu jedinstvenu priliku jer je ovo jedini tečaj koji je kao takav planiran u ovom dijelu Europe.

 

Slobodno direktno pošaljite e-mail Mim Ochsenbein, MSW, OTR/L (education@spdstar.org) ako imate bilo kakva pitanja vezana za tečaj.

 

 

Tečaj 1. razine programa intenzivne supervizije: Kliničko rezoniranje u intervencijie.

 

Star program Supervizije 1

 

Početak

 

9.12.2019 u 8.30h

 

Silver Rehabilitation Center

Štefanovec 34

Zagreb

Croatia

Kontakt osoba: Caral Walker

caraly.walker@spdstar.org

(303) 865-7637

 

Online registracija je dostupna do: 02.12.2019

 

Voditelj edukacije:

 

Mim Ochsenbein, MSW, OTR / L je radna terapeutkinja i socijalni radnik. Direktorica je odjela za obrazovanje i radnih terapeuta, STAR Institut za SPD. Više od 20 godina je radni terapeut te je završila naprednu edukaciju u senzornoj integraciji (SIPT certifikacija), terapiji slušanja (THO), terapiji hranjenja (SOS) i masaži dojenčadi (CIMI). Mimov rad s djecom i mladima odvijao se u različitim okruženjima, uključujući ranu intervenciju, školsku, kliničku, mentalnu i privatnu praksu. Godine 2012. magistrirala je socijalni rad s naglaskom na neprofitno upravljanje. Mimov rad kao socijalne radnice uključivao je upravljanje slučajevima, razvoju programa i upravljanju programa. Od 2013. godine predaje na poslijediplomskom i na stručnom usavršavanju.

 

 

Rad u grupnom okruženju (20-30), sudionici STAR Intenzivnog mentorskog stupnja  će naučiti primjenjivati kliničko rezoniranje kroz predavanja, promatranje i analizu video tretmana sa STAR instruktorima na stručnoj razini.

 

Tečaj uključuje

 

Pod vodstvom kliničkog stručnjaka sudionici će uz vođenje grupe promatrati djecu na snimljenoj terapiji (1 na 1) s iskusnim terapeutom STAR Instituta za intervenciju.

Saznat će se više o najnovijim alatima za procjenu populacije s SPD.

Razvijat će se vještine za rad s roditeljima i razvoj programa za doma uz pomoću kliničkog alata A SECRET.

 

Uvjeti:

 

Cijeli tečaj za ovaj program iznosi 851,30 EUR (960 USD) odnosno 6091kn. Nakon podnošenja prijave postoji nepovratni polog u iznosu od 141,88 € (160 USD) odnosno 1015kn (što se pribraja ukupnom iznosu). Polog se ne vraća ako otkažete vašu registraciju. Međutim, ako iz bilo kojeg razloga nismo u mogućnosti prihvatiti Vašu prijavu, Vaš će polog biti u cijelosti vraćen.

 

 

Tko bi trebao sudjelovati

 

Ovaj mentorski program namijenjen je terapeutima na svim razinama kako bi se poboljšale dijagnostičke i kliničke vještine razmišljanja. Poželjno je barem dvije godine iskustva rada s djecom. Polaznici trebaju raditi s djecom s poremećajima senzorne obrade. Kandidati moraju dostaviti kopiju nedavnog životopisa ili u životopisu na engleskom jeziku detaljnim opisom radnog iskustva i obuke iz područja senzorne integracije.

Tečaj je biti ograničeni na 30 sudionika tako da svaka osoba može dobiti individualiziranu obuku.

 

Potvrda sposobnosti

 

Potvrda sposobnosti dodjeljuju se sudionicima koji demonstriraju stručnost za kriterij 1. razine. Sudionici dobivaju certifikat o završetku specijalizirane obuke iz SPD-a. Nakon uspješno završenog tečaja za mentorstvo 1. razine sudionici imaju pravo sudjelovati na 8-tjednom online SPD certifikacijskom tečaju Sveučilišta Temple, što je posljednji korak procesa SPD Pro Certification Level I.

 

Raspored tečaja

 

Većina dana započet će u 8:30 ili 9:00 i završiti u 5: 00-5: 30 sati. Detaljan dnevni raspored poslat će se prvog dana programa mentorstva.

 

 

Pregled programa

 

Razumijevanje SPD i SPD podtipova

Diferencijalna dijagnoza SPD podtipova

Pregled roditeljskog izvješća i standardiziranih mjera za procjenu senzorne i motoričke funkcije

Pregled standardiziranih procjena: Razumijevanje sustava bodovanja standarda i “Skala rasta” temeljenih na Raschovom mjerenju

 

Intervencija

 

  • Uvod u STAR model tretmana: integracija temeljnih načela senzorne integracije prema Ayresove originalne teorije i naprednog tretmana korištenja kliničke metodologije razmišljanja s fokusom na ulogu regulacije i odnosa u tretmanu i procjeni.
  • Primjena STAR-ovog modela tretmana PROCESS-om i A SECRET alata za kliničko rasuđivanje za planiranje liječenja i obrazovanje roditelja
  • Pisanje bilješki u kliničkoj praksi
  • Ključevi za pisanje naprednog sintetiziranog izvješća o evaluaciji

 

Istraživanje

 

  • Stanje u području: pregled istraživanja SPD Instituta STAR i Znanstvene radne skupine SPD-a

 

Mjerenje ishoda

 

  • Korištenje Goal Attainment Skale rangiranja postignuća ciljeva i drugih standardiziranih mjera ishoda koje sudionici mogu koristiti u svojim postavkama za procjenu učinkovitosti tretmana

 

Obiteljska uključenost

 

 

  • Metode uključivanja obitelji kao partnera u proces postavljanja ciljeva i tretmana te strategija za učinkoviti rad s roditeljima.

 

 

Cilj intenzivnog  programa supervizije 1.razine Instituta STAR je pružiti sudionicima temeljno razumijevanje najnovijih istraživanja u SPD-u i sposobnost:

 

Razlikovati podtipove SPD-a.

Koristite alate za kliničko razmišljanje za intervenciju i adaptaciju doma, koju su razvili dr. Lucy Jane Miller i dr. Sarah A. Schoen.

Prepoznati i razviti realne i funkcionalne ciljeve pomoću rangiranja postignuća ciljeva.

Prepoznati važnost uključivanja obitelji u proces liječenja.

Upoznajte se s odgovarajućim alatima za procjenu djece s SPD-om.

Promatrajte videozapise terapija s klijenta, analizirajte kroz kliničko rezoniranje i razgovarajte o planiranju tretmana

Upoznajte se s modelom STAR PROCESS tretmana

Adresiranje potreba i želja obitelji.

Skupljanje informacije u  radnoterapijskoj procjeni, pisanje bilješke o tretmana pomoću pristupa kliničkog zaključivanja STAR-a, učinkovito komunicirajte s liječnicima i drugim članovima tima klijenta.

 

Uvjeti otkazivanja

 

Za pokretanje ovog programa potrebno je najmanje 20 sudionika.

Iz tog razloga moguća je promjena datuma ili otkazivanje. Sudionici se kontaktiraju što je prije moguće u slučaju promjene rasporeda ili otkazivanja. Međutim, zadržavamo pravo otkazati ili odgoditi zakazan tečaj do 6 tjedana prije datuma početka. Molimo vas da to uzmete u obzir pri izradi nepovratnih aranžmana za putovanja. Ako će tečaj otkazan, sva plaćanja bit će vraćena, uključujući polog u iznosu od 141,88 € (160 USD).

 

Polog od tečaja od 141,88 € (160 USD) bit će vraćen ako STAR Institut primi obavijest o otkazivanju najmanje 30 radnih dana prije datuma početka tečaja. Cjelokupna nastava naplaćuje se sudionicima koji otkažu 14 radnih dana ili manje prije početka tečaja ili koji se ne pojave.